In 4 stappen naar beter contact

In 4 stappen naar beter contact

Bouw in 4 stappen aan sterkere relaties.  

 

1. Wees je bewust van je persoonlijkheid

Wees je bewust van je persoonlijkheid

Het begint met het kennen van je eigen voorkeuren in communicatie, samenwerking en motivatie. Ken je eigen valkuilen.  Hoe ziet jouw gezonde communicatie eruit, en hoe gedraag je je op een mindere dag? Waar krijg je energie van en op welke manier werk je prettig. Al je dit weet kan je goed voor jezelf zorgen. Een profiel helpt je hierbij. Hierin staat ook een actieplan om je batterij opgeladen te houden.

 

2. Herken wat anderen doen, zeggen en laten zien

Herken wat anderen doen, zeggen en laten zien

Observeer woorden, toon, gebaren, lichaamshouding en gezichtsuitdrukking. Kijk en luister naar HOE iemand zegt WAT hij/zij zegt. Dit geeft je informatie over de voorkeuren van die ander: welke “taal” iemand het beste verstaat en of iemand positief gedrag laat zien, of stressgedrag. Dat kan je ook bij jezelf observeren. Stressgedrag is een teken dat je batterij aan het leeglopen is en is een grote kans op miscommunicatie. Herkennen geeft je de kans om het om te buigen!

 

3. Pas je communicatiestijl aan

Pas je communicatiestijl aan

Op basis van wat je ziet en hoort, weet je wat jij kunt doen en zeggen om écht contact te maken. Je hebt de keuze uit 6 talen. En die kan je alle 6 leren spreken. Hoe cool is dat 😉 Een kleine verandering kan een groot effect hebben. Hoe agile wil je zijn! Pas je stijl aan en observeer de reactie. Neemt de ander je aanbod aan?

4. Bouw aan sterkere relaties

Bouw aan sterkere relaties

Door het gereedschap dagelijks te gebruiken, blijf je bouwen aan positieve interacties. Zo kan je dagelijks het verschil maken op je werk en thuis met partner, kinderen en vrienden. Ik vind het verbazingwekkend hoe het gesprek ten goede kan veranderen op het moment dat je iets net een beetje anders zegt en aansluit bij de behoefte van een ander. Wil jij dit ook? Neem contact met me op voor meer informatie of ga gelijk

Reacties zijn gesloten.