Voor koppels

Voor koppels

Leer elkaar nog beter kennen en verminder  miscommunicatie

Jullie hebben een relatie en op zich goed gaat het goed tussen jullie. Wat heerlijk!

En af en toe schuurt het ook. De ander reageert op een manier die je niet begrijpt. Je zou dat graag anders willen. Er ontstaat miscommunicatie en jullie weten niet hoe je dit weer kan ombuigen naar iets positiefs. Het lijkt net alsof je een vreemde taal spreekt. Je zegt “je luistert niet!”. Jullie ervaren stress en dan is helder communiceren moeilijk geworden. Maar dat kan anders!

Jullie zijn uniek en daarom verschillend

Hoeveel overeenkomsten jullie ook hebben, er zijn óók verschillen. En dat maakt het leuk! Het kan zijn dat jullie de wereld beiden op een andere manier ervaren en verwerken. En daar hoort ook een andere manier van communiceren bij en andere behoeftes en voorkeuren. Zo spreekt de ene vooral vanuit feiten en logica, de ander vanuit gevoel of een mening. Er zijn 6 mogelijke voorkeuren behorende bij 6 verschillende persoonlijkheidstypen. En dat maakt nogal een verschil. Als we lekker in ons vel zitten dan kunnen we daar prima mee om gaan, omdat we al die 6 typen in ons hebben en gebruiken. Alleen hebben we wél een eigen voorkeur en volgorde van gemak waarin we het gebruiken.

6 percepties: gevoelens, acties, gedachten, reacties (voor- & afkeur), inacties (reflecties), meningen

Bij die 6 types horen kwaliteiten. Die vind je leuk in elkaar! En er hoort bepaald gedrag bij die we laten zien als we niet lekker in ons vel zitten. Dat vind je meestal niet zo leuk aan elkaar. Zit je zelf lekker in je vel, dan kan je er nog wel mee om gaan, maar ben je zelf moe dan ontstaat er al snel irritatie.

Als je het gevoel hebt dat de ander je niet begrijpt, dan doe je er waarschijnlijk een schepje bovenop en komen er emoties om de hoek kijken. Jullie hebben de weg naar miscommunicatie en mogelijk ruzie ingeslagen. Hoe kom je daar nou weer uit? Elkaar begrijpen en weten hoe de ander tikt, is een belangrijke sleutel om in handen te hebben.

Leer jezelf én elkaar beter kennen

Ik werk met het Process Communication Model®. Jullie PCM profielen leren kennen is dé manier om snel en eenvoudig meer te weten te komen over jezelf en de ander. Dit wetenschappelijk gevalideerde profiel geeft je inzicht in je kwaliteiten, persoonlijke drijfveren én valkuilen. Dit profiel:

 • laat zien hoe je unieke persoonlijkheid is gestructureerd;
 • benoemt je sterke punten;
 • geeft informatie hoe je van nature communiceert en de wereld om je heen waarneemt;
 • leert wat je psychologische behoeftes zijn en van daaruit hoe je jezelf kan motiveren en opladen;
 • benoemt jouw voorspelbare stressgedrag. Als je die bij jezelf herkent kan je snel ingrijpen en zo miscommunicatie vermijden;
 • geeft aan waar je op kan letten om energie te tanken;
 • bevat een uitgebreid actieplan om stress te voorkomen!

Om tot dit profiel te komen, vul je een online vragenlijst in. Het profiel is uiteraard vertrouwelijk.

2 personen, 2 persoonlijkheidshuizen

 

Voor wie?

Als jullie alleen nog strijd voeren en eigenlijk relatietherapie zoeken dan ben je niet aan het juiste adres. Maar als er af en toe wat strubbelingen zijn en jullie willen je relatie en communicatie verbeteren, dan zijn jullie van harte welkom.

Je bent nieuwsgierig naar elkaar:

 • Hoe communiceren jullie eigenlijk het liefst? Zit daar misschien een verschil in?
 • Wat motiveert je en geeft je energie. Is dat hetzelfde voor jullie beiden of juist verschillend?
 • Hoe herken je bij jezelf of bij de ander dat de batterij leeg is. Hoe reageer je dan? En wat kan je dan doen?

Wat levert het jullie op:

 • Minder misverstanden, meer plezier met elkaar;
 • Meer acceptatie en begrip;
 • Begrijpen wat je zelf én wat de ander nodig heeft;
 • Leer al je positieve aspecten in te zetten. En dat zijn er waarschijnlijk meer dan je denkt!

De handleiding die je zou willen hebben. Dat van elkaar weten is waardevol voor een goede partnerschap.

Vroeger was je anders

Misschien hadden jullie een zware tijd, en zijn jullie daar goed samen doorheen gekomen (top!).  En nu lijkt de één veranderd. Je begrijpt elkaar niet meer. “Vroeger was je nooit zo!”. Misschien heb je daardoor het gevoel uit elkaar te groeien en dat vind je zonde!

Het PCM profiel is uniek omdat het ook verklaart waarom de behoeftes van iemand kan veranderen. De persoon is dezelfde gebleven, maar je krijgt van andere dingen energie. En dat kan een groot verschil maken. Zo was ik vroeger op school graag alleen, ik hield niet zo van feesten en uitgaan. Op een bepaald moment veranderde dat, ik herkende mezelf niet meer! Met het PCM profiel kreeg ik antwoorden. Dat maakt het makkelijk ermee om te leren gaan.

Heel verhelderend voor jezelf en de ander.

Je kan kiezen uit de volgende pakketten:

Voor jou alleen:

Je partner is nog niet helemaal overtuigd dat dit jullie gaat helpen. Of misschien wil je het voor jezelf eerst ervaren. Helemaal OK! Leer je eigen PCM profiel kennen en deze bespreken we in een uitgebreid gesprek.

Naar mijn eigen pcm-profiel

Voor jullie samen:

Jullie willen beiden jezelf en elkaar ontcijferen. Op deze manier kan je struikelblokken sneller herkennen.

Jullie krijgen allebei je persoonlijke profiel en die bespreken we samen in een sessie van 2 uur. We maken dan een vervolgafspraak live of online voor nog een uur extra uitleg en vragen.

2 x PCM persoonlijkheidsprofiel + 3 uur uitleg: 699, – € inclusief btw

Wij willen elkaar goed leren kennen!