Hou jezelf gemotiveerd!

Hou jezelf gemotiveerd!

Hou jezelf gemotiveerd. Leuk maar hoe doe je dat?

De foto is een kleine collage van dingen die ik gisteren bewust deed om mezelf gemotiveerd te houden en te zorgen dat ik niet leegloop omdat ik niet goed voor mezelf zorg.

To-do lijstjes. Dan kan ik de dingen doorstrepen die ik heb gedaan. En ja, als ik iets extra’s heb gedaan dan schrijf ik die soms alsnog op om daarna door te kunnen strepen! Op die manier geef ik mezelf erkenning voor (productief) werk. Taken verschuiven op een scrumbord werkt ook. Soms heb ik mazzel, dan geeft een ander erkenning in de vorm van een compliment. Ja echt, dat motiveert!

Een wandeling maken en even mijmeren over niks, het leven, mijn werk. Gewoon over dat wat er in mijn gedachten voorbijkomt. Ik kan dat goed alleen. Ik heb regelmatig even alleen zijn nodig waarin ik even niks hoef (van mezelf).

Buiten de zon op mijn gezicht voelen, de wind in mijn haren is ook gelijk zintuiglijke prikkeling. Net als die cappucino trouwens, een kleine verwennerij. Ik een kleurig schilderij op mijn werkplek hangen. Een kleurloze omgeving is voor mij een energielek.

Voor een afspraak en zorg ik dat ik op tijd wegga. Zo zorg ik voor tijdstructuur. En ’s ochtends bedenk ik wat ik die dag ga doen.

Mijn lief stuurde ik een appje, even contact maken. Dat werkt nog beter als hij thuis is en we samen plezier hebben en kunnen lachen om het een of ander. Ook zeer motiverend voor hem trouwens. Als hij thuiskomt geven we elkaar een knuffel, zo fijn om elkaar weer te zien! Dat is een voorbeeld van erkenning voor persoon, geven en krijgen. Heerlijk.

Gisteren heb ik niet bewust aandacht gegeven aan uitdagingen. Spannende of uitdagende dingen doen vind ik leuk, maar hoeft niet zo vaak. En ook erkenning voor toegewijd werk en overtuigingen ben ik niet bewust mee bezig geweest. Daarom staan er geen plaatjes van in de afbeelding. Gelukkig weet ik nu wel dat dit voor sommige anderen belangrijk is en kan ik dat cadeau doen als dat van toepassing is.

Er zijn nog vele andere manieren om je te motiveren en je psychologische behoefte te vervullen, wat is jouw manier?

 

Workshop “8 manieren om je batterij op te laden”

 

#motivatie #workshop #energietanken #lerenisleuk #pcm

Reacties zijn gesloten.